Vloerverwarming - VloerX

Veelgestelde vragen over vloerverwarming

Het aanschaffen van een PVC vloer en/of vloerverwarming doet u natuurlijk niet dagelijks. We kunnen ons bij VloerX goed voorstellen dat u nog een aantal vragen heeft. Daarom hebben wij de aan ons meestgestelde vragen mét antwoorden voor u op een rij gezet.

Jazeker. In tegenstelling tot veel andere vloeren die isoleren en de warmte van de vloerverwarming tegenhouden, geleidt een PVC vloer de warmte juist erg goed.

Bij vloerverwarming is het belangrijk dat wordt gekozen voor een vloer die de warmte goed doorlaat en geleidt. Op die manier heeft u het meeste profijt van de investering en behaalt u de grootste energiebesparing. VloerX heeft prachtige PVC vloeren in het assortiment welke perfect met vloerverwarming te combineren zijn.

Vloerverwarming is uitermate geschikt om te dienen als hoofdverwarming. Vloerverwarming zorgt ervoor dat de warmte gelijkmatig over de hele ruimte verdeeld wordt. Radiatoren zijn daardoor niet meer nodig. De vloerverwarming heeft voldoende capaciteit om de hele ruimte aangenaam warm te krijgen én houden.

Welk systeem het beste is, is afhankelijk van verschillende factoren. Mag de bestaande vloer bijvoorbeeld weinig tot niet omhoog komen? Dan is droogbouw vloerverwarming of vloerverwarming infrezen de beste optie. Staat u voor een grote verbouwing en wilt u met de vloerverwarming zoveel mogelijk besparen op uw stookkosten? Dan is natbouw vloerverwarming een betere optie. Wij helpen u graag bij het kiezen van het juiste systeem passend bij uw situatie.

Dat hangt af van het vloerverwarmingssysteem dat u kiest. Bij droogbouw vloerverwarming is de opbouwhoogte zo’n zes centimeter. Bij natbouw vloerverwarming gaat het om zo’n zestien tot twintig centimeter. Bij het infrezen van vloerverwarming komt de vloer helemaal niet omhoog.

Vloerverwarming heeft bijna geen onderhoud nodig. Na jaren kan het nodig zijn om een professionele installateur de installatie te laten doorspoelen om algenvorming tegen te gaan.

Vloerverwarming is aan te sluiten op de bestaande cv-installatie of het bestaande radiatorencircuit. Uiteraard is het ook mogelijk om de vloerverwarming aan te sluiten op een warmtepomp, stadsverwarming, blokverwarming, pelletkachel en meer.

De kosten van vloerverwarming worden onder andere bepaald door het systeem dat wordt gekozen. Daarnaast spelen de gewenste afwerking, het type ondervloer, de bereikbaarheid en het aantal vierkante meters een rol. Vraag gerust een offerte aan om een idee te krijgen van de kosten voor uw situatie!

Andere vragen?

Staat je vraag er niet tussen of wil je toch nog wat meer weten? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!

Bel voor een afspraak

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bel 0345 – 745037 om een afspraak te plannen. Geen tijd om te bellen? Plan dan een afspraak via onze afspraak formulier.